Блекаут

14 August 2003

Несомнено ќе има уште вакви

Не знам која е побезвезна форма на интелектуално позерство: матриксовски филозофи или толкиновски фанатици што не прочитале ниедна друга книга освен некое дело на Толкин. Овие вториве сепак прочитале нешто, па можеби забележале дека основно правило за пишување на странски имиња на македонски јазик е да се напишат како што се изговараат, а не со оригиналната азбука и на матичниот јазик.

11 August 2003

Огледалце, огледалце мое

Пак за Терминатор 3:

1. Данта ми посочи еден детал што ми беше криво што не го приметив сам. Имено, по исклучително глупавата тепачка во јавното ве-це меѓу Терминаторот и Терминаторката, типкава тргнува да ги брка Џон и Кејт, ама на излегување подзастанува за да се погледне во огледало.

Да, да, таа си е. Разиграна, распеана. Како Вардар ќе дотече!Значи, жени, дури и да сте убиствен робот направен од „течен метал“ што совршено прецизно знае каде и како и’ стои секој молекул и може да го контролира по желба (вметнатата реклама за Викторијас сикрет), не пропуштајте да посветите уште малку внимание на својот изглед. Козметике никад доста. (Противотров!)

2. Ако Скајнет е софтверот што „избега“ за да „живее“ на компјутерите по целиот свет (не централизирано), зошто би ги уништил баш тие компјутери преку предизвикување нуклеарна војна. Еден од понепознатите ефекти на нуклеарна експлозија е создавање на силен електромагнетен пулс кој ги уништува токму машините базирани на прецизна електроника.

PS
Еве што вели Еберт за Т3.

06 August 2003

Нови текстови на Агора

Да не се повтори!

Сеќавајки се на Хирошима и Нагасаки
од Дејвид Кригер

Како да направите жерав од хартија.

05 August 2003

Пак сум славен! :-)

Он.нет објави пофален линк до уште една инкарнација на мојата игра Лонгбоу (долг лак). Благодарам за љубезноста!
Збор на денот

Што е тоа интегритет?

03 August 2003

Ексклузивни фотографии

Галичка свадба, 13 јули 2003 г.