Блекаут

11 August 2003

Огледалце, огледалце мое

Пак за Терминатор 3:

1. Данта ми посочи еден детал што ми беше криво што не го приметив сам. Имено, по исклучително глупавата тепачка во јавното ве-це меѓу Терминаторот и Терминаторката, типкава тргнува да ги брка Џон и Кејт, ама на излегување подзастанува за да се погледне во огледало.

Да, да, таа си е. Разиграна, распеана. Како Вардар ќе дотече!Значи, жени, дури и да сте убиствен робот направен од „течен метал“ што совршено прецизно знае каде и како и’ стои секој молекул и може да го контролира по желба (вметнатата реклама за Викторијас сикрет), не пропуштајте да посветите уште малку внимание на својот изглед. Козметике никад доста. (Противотров!)

2. Ако Скајнет е софтверот што „избега“ за да „живее“ на компјутерите по целиот свет (не централизирано), зошто би ги уништил баш тие компјутери преку предизвикување нуклеарна војна. Еден од понепознатите ефекти на нуклеарна експлозија е создавање на силен електромагнетен пулс кој ги уништува токму машините базирани на прецизна електроника.

PS
Еве што вели Еберт за Т3.

No comments: