Блекаут

06 October 2003

„Он ги флешуе“

Попладнево на Канал 5 ја гледав втората половина на филмот „Будење на животот“ (Waking Life). Баш беше добар, уживав и во употребата на анимирани елементи ала трејс битмап во Флеш, и во интензивноста на дијалозите и во начинот на доловување на состојбата на сонување. Топло го препорачувам.

04 October 2003

Октомвриски документ

Слободен софтвер Македонија се обидуваат да изнајдат аргументи против договорот помеѓу Мајкрософт и Владата. Ја поддржувам намерата на авторите документот во линкот погоре да го надополнуваат со додавки и ревизии... бездруго му требаат.

02 October 2003

Мајкро и Славко

По Романија и Србија, и Влада на Република Македонија (наречена БЈРМ/FYROM во сите продукти од МС) потпишува за Мајкрософт. Мајка Индија, пак, ги откачила. Изгледа не сакаат да (о)станат успешна нација на полето на извоз на информатички продукти.