Блекаут

25 August 2004

Смрт за нас е таа „вијагра“

Секој од клиентите на Агапи, главна дама од битолската "Долина на проституцијата", чија исповед ја пренесува "Дневник", е посебна приказна.

- Сега најголема мака имаме од австралиските и од американските пензионери. Оти пијат "вијагра". Смрт за нас е таа "вијагра". Летово имав три такви случаи.

24 August 2004

Во црквите од 19 век се пеело на македонски јазик

Време известува дека „Значаен документ од 19 век, пишуван на македонски јазик со грчка азбука, откриен во Александриската библиотека во Египет минатата година, е презентиран на Научната конференција на Семинарот за македонски јазик, литература и култура во Охрид.“