Блекаут

21 December 2015

Добро е да се споделуваат сопствени фотки од протести - и селфи и туѓи

Пак ‪#‎НеСеДише‬ во ‪#‎Скопје‬. Затоа - следниот протест треба да сме помногубројни!

Океј, кога сите што беа вчера на протестот против загадувањето во Скопје би објавиле свое селфи од лице место или фотка на која што се пронашле, веројатно и би се нарушил впечатокот дека беа „само шака луѓе“.

Пред Град Скопје сретнав многу пријатели и познаници, но уште повеќе од нив што не ги сретнав таму ги видов на ретките снимки од настанот вечерта на некои од вестите.

Очекувавме повеќе сограѓани, но во ситуација на „спирала на молкот“ секогаш промената почнува од мало јадро кое одбива да молчи и неправдите не ги прифаќа како „нормални“.

Посрамување на тие што би требало да дојдат но не се појавија преку попување обично не успева, оти директно удира на најчовечката особина - суетата. Затоа мислам дека е подобро кога (како беше она со песните) ...Фејсбук „да го поплавиме“ со позитивни примери на најосновно граѓанско учество, наспроти малограѓанските критизерства од типот ’види ја отишла на протест позерски направила селфи‘ (со цел да се оправда сопствената пасивност). Такво селфи во земја во која министри ти се закануваат дека ќе изгубиш работа заради еден лајк е чин на лична и граѓанска храброст.

И тоа не само на денот на протестот, туку и во деновите после него (како денес), како и во деновите пред следниот протест.


#НеСеДише

Ако не си направивте селфи (како мене - сега ми е криво) побарајте се на фотките или по видеата од настанот што други ги направиле, па постирајте ги нив. На пример од галеријата на Ванчо Џамбаски која е објавена под лиценцата Криејтив комонс, што дава дозвола за споделување под услов да го наведете изворот, односно авторот...

Секако ставајте и линк до изворот ако издвоите посебни фотографии, а и не го заборавајте хаштагот или хаштаговите.

Споделете го статусов ако се согласувате.

10 comments:

토토사이트 said...


토토사이트

clerkjee

토토사이트 said...

토토사이트

clkeew

토토사이트 said...

먹튀검증

ckjeroi oer

토토사이트 said...


안전놀이터

ckejroieee

토토사이트 said...

스포츠사이트

ckjeroioee

토토사이트 said...

온라인카지노

ckerjke

토토사이트 said...


파워볼게임

clkjerpoee

토토사이트 said...


먹튀검증
clekrpoee

토토사이트 said...

호이안카지노


cl;ker popeoee

aaaaaaa said...첫번째로 가장 큰 장점은 간편함입니다.
온라인 슬롯머신은 오프라인 카지노처럼 직접 현장에 찾아가지 않고 인터넷 접속으로 집에서도 게임을 할 수 있다는게 장점입니다.
플레이어들이 온라인 슬롯머신 사이트를 이용하는 가장 큰 이유이기도 합니다.
두번째로 온라인 슬롯머신 사이트의 장점은 콤프를 현금화 시킬수 있다는 것입니다.
강원랜드의 경우 적립된 콤프를 현금화하지 못하며 인근역 근처 식당이나 강원랜드내 기념품, 뷔페를 이용하는 것이 전부입니다.
심지어 사북역에 널리고 널린 마사지도 콤프로 받질 못합니다.
콤프를 뒷거래로 콤프깡 업자와 도모해 현금화로 할 수 있지만, 수수료로 40% 가량을 떼이는 불합리한 거래이기도 합니다.
이러한 문제는 해결될 기미가 보이지 않아 강원랜드 골수 배터들은 마카오 원정이나 온라인 슬롯머신 사이트로 발길을 돌린지 오래입니다.
슬롯사이트