Блекаут

16 January 2007

Граѓаните имаат право на избор

Сметајќи дека најавените обуки за компјутерска писменост за населението се во основа позитивен потег за развојот на информатичкото општество, Фондацијата Метаморфозис и НВО Слободен софтвер Македонија ја поттикнуваат Владата на РМ да овозможи право на избор за граѓаните, преку обуки за користење и на слободен софтвер.
Се работи за извадок од официјалното соопштение. Доколку се согласувате, изразете ја својата поддршка со пренесување на веста преку постови на вашиот блог, или со дигување и стамблирање.

Новица го има објавено текстот на владиниот оглас за обуки, заедно со негови коментари, а на Панта реи има дополнителни критички размисли на темата.

No comments: