Блекаут

20 September 2007

Денови на канадска култура на Развигор

Одбележувајќи го признавањето на Македонија под уставното име од страна на Канада, блогот Развигор и блоговите поврзани со него објавуваат Денови на канадската култура и цивилизација. Активностите на оваа непрофитна и волонтерска акција опфаќаат:
  • Од архивата на Веб-сајт на денот ќе бидат извадени и презентирани рецензии на канадски сајтови, како овој.
  • Презентирање на канадски културни вредности преку приказни, клипчиња и линкови овде.
  • Ако има можност за викендот ќе излезат и некои информации за канадската научна фантастика на СФ обзервер.
Приклучете се и вие во акцијата - пронајдете ја тајната Канаѓанка во вас! :-)

No comments: