Блекаут

29 April 2014

Променети податоци на веб-сајтот на ДИК за резултати од изборите

 Пред малку на веб-страницата за резултати од изборите на ДИК беа сменети бројките.

 Пред 10 часот навистина стоеја бројките како што се забележани во написот на Либертас.мк. Поттикнат од објавите на социјалните мрежи, веднаш штом почнав да го читам написов отидов на веб-сајтот на ДИК и се уверив дека снимките на екран што ги објавиле Либертас се со исти податоци како и таму. Тоа беше околу 9:30 часот на 29.04.2014.
Снимка од екран на сајтот на ДИК од околу 9:30 на 29.04.2014.

Снимка од екран на сајтот на ДИК од околу 9:30 на 29.04.2014.

 
Околу 10:30 се навратив и посведочив дека сега има други, исправени бројки кои се поклопуваат меѓу себе. Излезноста на општо ниво сега е пониска,беше 64.05% а сега покажува 63.93%. Слично и за општина Аеродром. Саат време порано стоеше излезност од 99.76%, а сега 68.49%.

Снимка од екран на сајтот на ДИК од околу 10:30 на 29.04.2014.Снимка од екран на сајтот на ДИК од околу 10:30 на 29.04.2014.


Баш ме интересира дали резултатите биле доставени на хартија до меѓународните набљудувачи веднаш по броењето, за споредба.

Како јавност, народ и држава заслужуваме објаснение од ДИК дали се работи за грешка или намерни измени, и ако била грешка што довело до грешката.


--- Дополнето во 15:40 на 29.04.2014 ---

Следново соопштение ДИК го испратиле до медиумите во 14:25 по е-пошта. Го пренесувам во целост:

     РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈA
                
                  29.04.2013 год.
                     СКОПЈЕ

 СООПШТЕНИЕ

Во врска со изнесените тврдења во одредени интернет портали дека во Општина Аеродром има разлика од 20.000 гласови помеѓу важечките и неважечките ливчиња за предвремените Парламентарни избори, Државната изборна комисија го појаснува следното:

При внес на податоци во комјутерскиот систем на Државната изборна комисија направена е  типографска грешка во полето  5.  од записникот на општинсаката изборна комисија во кое се внесува статитичкиот податок за вкупниот број на избирачи кои гласале. При споредба  на внесените податоци во системот  со  записникот на ОИК Аеродром е откриено дека во системот во полето 5. наместо податоткот  43.818 внесен е податокот 63.818.  Оваа грешка е коригирана и  нема влијание на освоените гласови и мандати по партии кои се коректно внесени во системот, туку само на процентот на излезност.

Согласно направената корекција, излезноста за парламентарните избори за општина Аеродром  е 68,49% а на ниво на Република Македонија е 62,95%.


ДРЖАВНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

7 comments:

GLORY BENSON said...

Јас сум женет човек во моментот со две деца и јас бев заглавен во финансиска ситуација до август 2012 година и дека е потребно да се рефинансираат и плаќаат сметки ми за мојот син лекови. Се обидов бараат заеми од различни заем компании и приватни и корпорации, но никогаш со успех, а повеќето банки се намали мојата кредитна. Но, како Бог ќе ја имаат, се запознав со една жена од Бога приватна кредитот давателот од страна на пријател именуван г-дин Џејмс и добив сума кредит од $ 10,000USD а денес сум сопственик на фирма и моите деца се прави добро ... па сакам да ги советуваат некој има потреба од кредит за да се поврзеш брзо го преку е-маил за: (goodnewsloaninvestment001@gmail.com), тој не знае сум тоа јас се молам дека Бог ќе го благослови за добрите работи што тој го има направено во мојот животот.

Ребекка Джеймс said...

Вы бизнесмен или женщина?
Вам нужен быстрый бизнес-кредит?
Нужен ли вам кредит для начала бизнеса?
Нужен ли вам кредит для улучшения вашего бизнеса?
Я могу помочь вам получить кредит.
От $ 5000 до $ 100 миллионов долларов.
Годовая процентная ставка составляет 3%.
Эл. Почта: ( kreditunion1@gmail.com )

1 Ниже приведена форма заявки на кредит. Отправьте нам следующую информацию.
(1) Ваши полные имена:
(2) Ваша страна:
(3) Ваш город:
(4) Ваш телефон:
(5) Ваш возраст:
(6) Мужчина или женщина:
(7) Ваша профессия:
(8.) Ваш ежемесячный доход:
(9) Сумма, необходимая в качестве кредита:
(10) Цель Займа:
(11) Срок кредита / Продолжительность:
(12) На каком веб-сайте вы нашли свое объявление:

Как только мы получим эти данные, мы сразу начнем обработку вашего кредита.
Эл. Почта: kreditunion1@gmail.com

lendingtree said...

Здраво дами и господа
Дали навистина ви треба заем? Дали економијата влијае на вас?
Дали сакате да го подобрите вашиот бизнис?
Дали ви треба заем за да започнете проект?
Дали сте земјоделец и ви треба заем за финансирање на вашата фарма?
Дали ви треба финансиска поддршка за изградба на куќа или за купување имот?
Дали ви треба заем за друга намена?

Можеме да ви помогнеме, нудиме заеми за компании и физички лица.

Ние нудиме разни опции за заем на секој кој има потреба од финансиска помош. Со оглед на она што се случува низ целиот свет, решивме да ви обезбедиме заем со каматна стапка од 2% на годишно ниво, а исто така можете да одлучите колку сакате да позајмите.

За да дознаете повеќе за нашата единствена понуда за заем, испратете е-пошта на || lendingtreeloan460@gmail.com ||

Може да аплицирате за заем каде било и во кое било време на вашата погодна локација користејќи го вашиот телефон или лаптоп.

lendingtree said...

Здраво дами и господа
Дали навистина ви треба заем? Дали економијата влијае на вас?
Дали сакате да го подобрите вашиот бизнис?
Дали ви треба заем за да започнете проект?
Дали сте земјоделец и ви треба заем за финансирање на вашата фарма?
Дали ви треба финансиска поддршка за изградба на куќа или за купување имот?
Дали ви треба заем за друга намена?

Можеме да ви помогнеме, нудиме заеми за компании и физички лица.

Ние нудиме разни опции за заем на секој кој има потреба од финансиска помош. Со оглед на она што се случува низ целиот свет, решивме да ви обезбедиме заем со каматна стапка од 2% на годишно ниво, а исто така можете да одлучите колку сакате да позајмите.

За да дознаете повеќе за нашата единствена понуда за заем, испратете е-пошта на || lendingtreeloan460@gmail.com ||

Може да аплицирате за заем каде било и во кое било време на вашата погодна локација користејќи го вашиот телефон или лаптоп.

lendingtree said...

Здраво дами и господа
Дали навистина ви треба заем? Дали економијата влијае на вас?
Дали сакате да го подобрите вашиот бизнис?
Дали ви треба заем за да започнете проект?
Дали сте земјоделец и ви треба заем за финансирање на вашата фарма?
Дали ви треба финансиска поддршка за изградба на куќа или за купување имот?
Дали ви треба заем за друга намена?

Можеме да ви помогнеме, нудиме заеми за компании и физички лица.

Ние нудиме разни опции за заем на секој кој има потреба од финансиска помош. Со оглед на она што се случува низ целиот свет, решивме да ви обезбедиме заем со каматна стапка од 2% на годишно ниво, а исто така можете да одлучите колку сакате да позајмите.

За да дознаете повеќе за нашата единствена понуда за заем, испратете е-пошта на || lendingtreeloan460@gmail.com ||

Може да аплицирате за заем каде било и во кое било време на вашата погодна локација користејќи го вашиот телефон или лаптоп.

lendingtree said...

Здраво дами и господа
Дали навистина ви треба заем? Дали економијата влијае на вас?
Дали сакате да го подобрите вашиот бизнис?
Дали ви треба заем за да започнете проект?
Дали сте земјоделец и ви треба заем за финансирање на вашата фарма?
Дали ви треба финансиска поддршка за изградба на куќа или за купување имот?
Дали ви треба заем за друга намена?

Можеме да ви помогнеме, нудиме заеми за компании и физички лица.

Ние нудиме разни опции за заем на секој кој има потреба од финансиска помош. Со оглед на она што се случува низ целиот свет, решивме да ви обезбедиме заем со каматна стапка од 2% на годишно ниво, а исто така можете да одлучите колку сакате да позајмите.

За да дознаете повеќе за нашата единствена понуда за заем, испратете е-пошта на || lendingtreeloan460@gmail.com ||

Може да аплицирате за заем каде било и во кое било време на вашата погодна локација користејќи го вашиот телефон или лаптоп.

Bryan Stefan Loan Firm said...

Здраво. Да ли вам је потребан хитан зајам да бисте решили своје финансијске потребе? Нудимо кредите у распону од 2.000,00 до 50.000.000,00, поуздани смо, снажни, брзи и динамични, без провере кредитне способности и нудимо 100% гаранције за иностране кредите током периода трансфера. Такође смо издали било који зајам у валути са каматом од 2% за све кредите. Ако сте заинтересовани, јавите нам се путем ове е-поште: (брианстефанлоанфирм@гмаил.цом) (брианстефанлоанфирм@оутлоок.цом) или ВхатсАпп: +919654763221