Блекаут

08 September 2006

Химна на компјутерџиите од бивша Југославија

Компјутерџиите од просторите на бивша Југославија уживаат една голема привилегија: за разлика од „запад“, а богами и „исток“, на нашиве простори нема предрасуда дека компјутерџиите не се секси. Напротив!

Сметам дека за тоа голема заслуга има една девојка: Марина Перазиќ од бившата група „Денис и Денис“. Песната „Програм твог компјутера“ (mp3) во старт, уште од 1984 година на компјутерџиите им даде одличен шмек, полезен во понатамошните контакти со жените.

Марина, фала ти!

No comments: