Блекаут

07 February 2008

ТВ-серијата „Космос“ со Карл Саган - цела на интернет

Една од најпопуларните документарни серии на светот, „Космос“ со Карл Саган, е достапна за гледање и симнување преку германскиот веб-сајт Ол ју си. Наменет е за линкови до видео-содржини хостирани на други сајтови.

Би било супер некоја наша национална телевизија да ја репризира серијава.

Дополнително, книгата „Космос“ е преведена на македонски и може да се купи во Табернакул, а се надевам и во други книжарници во нашата блиска околина.

2 comments:

GoodBytes said...

Се собира... фала ти.

redfinger said...

ФАЛАААААААААААААААААА!
Ова е најубав подарок ...
КОСМОС е имам прв пат прочитано на 7-8 години, кога татко ми ми ја купи за роденден. Ја читав на српски, за жал, и ми е мило шо ја има денес на Македонски.
Серијата ја немам гледано, така да... Фала уште еднаш...