Блекаут

07 September 2008

Министер со фалсификувана диплома - скандал во Иран

Изгледа дека властите во Иран се трудат преку цензура („филтрирање“) и политички манипулации да го заташкаат скандалот со фалсификуваната диплома на министерот за внатрешни работи Али Кордан, кој наводно докторирал на Оксфорд.

Особено интересен ми се виде делот кога еден од пратениците во Иранскиот парламент го прашал Кордан:

„Како го одбранивте докторатот кога не знаете да зборувате англиски?“
Кордан одговорил: „Имав преведувач.“

No comments: