Блекаут

05 October 2008

Како помина Денот на слободен софтвер во Скопје?

Фотографијата е од подготовките на најавените активности за Денот на слободен софтвер во Скопје. Снимени се активистите од Слободен софтвер Македонија, во придружба на колеги блогери и блогерки, како го распнуваат платното на кое дополнително се сликаше.

Фото: Филип Стојановски. Лиценцирана со лиценцата Криејтив комонс наведи извор 2.5.
Кликнете на неа за поголема верзија.
Creative Commons License

Ги поканувам присутните да ги споделат своите впечатоци од настанот, особено да видиме како испаднало колаборативното дело на крај.

No comments: