Блекаут

28 December 2009

Како се поставува копче од Пинг во темплејт од Блогер

Ова упатство се заснова на постот од Антонио Лупети за поставување копче од Диг во Блогер (анг).

Отворете го темплејтот во Блогер (Layout/Edit HTML) и одберете ја опцијата Expand Widget Templates, потоа во кодот најдете ја следната линија:
...<data:post.body/>...
Потоа додадете го кодот за копче пред линијата во која е <data:post.body/>, на пример вака:
<!-- Ping.mk -->
<div style='float:right; margin-left:10px;'>

<script type='text/javascript'>reddit_title='<data:post.title/>'</script>

<script type='text/javascript'>reddit_url='<data:post.url/>'</script>

<script src='http://r.ping.mk/button.js?t=2' type='text/javascript'>
</script>
</div>
<!-- /Ping.mk -->

<data:post.body/>

Кодот може да го менувате според вашите потреби, а копчињата може да ги прилагодите и на шемата на бои од блогот.

Пинг нуди и виџети кои може да ги додадете во блогролот.
.

1 comment:

dzaMski said...

искористени овде:
http://dzamski.blogspot.com/
http://kihupotru.blogspot.com/

поздрав