Блекаут

24 February 2006

Делење на постови на два дела (интро и содржина)

Волан праша како да се постигне делење на постови, односно, на насловната страница да оди дел од постот (интро), а другиот дел да биде достапен „на повеќе“ (содржина). Има барем две решенија:

  • Наједноставно е ако авторот во постот го стави само интрото, а потоа во прв коментар да го додаде остатокот.
  • Посложено, но со поасален резултат, доколку ви се „чачка“ по ХТМЛ кодôт:
    • Ако сте на Блогер, елементот што треба да се уфрли е во упатството на англиски јазик (How can I create expandable post summaries?) од помошта.
    • Ако сте на Блогерај, помеѓу интрото и содржината треба да се уфрли тагот <!--break-->. (Фала, Би.)

3 comments:

Photo Volan said...

Благодарам за упатството, во прва прилика кога ке ми биде бистра главата, ке пробам тоа што го советуваш.

Стар чивек ти е како жена ке се расприча, на долго и ке се заборави. :):)

GoodBytes said...

Тој трикот со <!--break--> е всушност feature на Drupal, софтверот врз кој е базиран Блогерај (а и Багра).

Shepard said...

мене не ми паша