Блекаут

10 May 2007

26-Мај-2007: Македонска блог-конференција

Центарот за нови медиуми, во кој членуваат авторите на блоговите Комуникации, Вуна и Баждарџијата, кани на првата македонска блогерска конференција на 26 мај во „Точка“:

MK BLOG CONFERENCEWeb 2.0 (семантички, социјален интернет) не ја заобиколува Македонија. Денес на бесплатната онлајн енциклопедија Википедија постојат над 9.500 написи на македонски јазик, постојат повеќе од 6.000 блогови, и над 2.000 корисници на мрежите за социјално вмрежување.

Со цел да иницираме отворен дијалог помеѓу корисниците, истражувачите, креаторите и промотерите на овој нов бран, одлучивме да организираме настан каде ќе можат да се запознаат разни луѓе, да се разменат искуства, да се научи нешто ново и да се сподели уште некој линк.

Учествувајте во конференцијата и проширете го гласот за неа преку постови и поставување банерчиња (по тој редослед) ;-).

No comments: