Блекаут

14 May 2007

Дигање свест кај странците - лек за фијаското со името

Иако изгледаше дека добро почна со грчкиот автогол на свој терен, овогодишната Евровизија испадна фијаско во врска со името на Македонија. Како што забележа Струмјан:
„Другарчињата“ оваа година нé изневерија со бодовите, а уште повеќе со Фиромизирањето! Само Црна Гора имаше доблест да нé ослови со Македонија без да им се плаши на Грците. Браво и за Црна Гора!

По тој повод напишав една кратка пародична вест (UN and EU to impose new name on Finland) која ја покажува апсурдноста на нашата ситуација. Погодна е за препраќање до странци и за дигување.

Ако не го шириме гласот дека ваквата пракса е понижувачки расизам, таа нема да престане.

No comments: