Блекаут

28 May 2007

Битката кај Мегидо (Армагедон)

На Ју тјуб почнаа да се појавуваат копии на документарци расцепкани на делчиња (оти сајтот не дозволува клипови подолги од 10 минути). Овој е за битката кај Мегидо во денешен Израел, кога на 9 мај 1457 г.п.н.е. војската на египетскиот фараон Тутмос(ес) III ја победила сириската војска под водство на господарот на Кадеш.Градот Мегидо се наоѓа во долината Тал Мегидо, по нашки позната како Армагедон - место каде што според бибилијата треба да се одигра последната битка меѓу силите на доброто и злото, на судниот ден.

1 comment:

Anonymous said...

Имаше еден филм, сега не можам да се сетам како се викаше. Можеби и така му беше насловот, Битката кај Мегидо.

П.С. Клиповите не можам да ги гледам, нема веќе вода за интернет, само капки на крај на месецот...