Блекаут

12 May 2007

Грција: Евровизиски скандал за името Македонија

Од извори на теренот дознаваме дека во текот на евровизискиот пренос на коментаторката на грчката телевизија ѝ се испуштило, па наместо „бивша југословенска република Македонија“ при настапот на Каролина посакала среќа на „Македонија“.

Веднаш следеле бројни реакции по СМС, а коментаторката остатокот од преносот на полуфиналето на Евросонгот го поминала во извинувања за ненамерниот пропуст.

Exclusive! You've read it here first. :-)

Да видиме за колку време ќе се појави веста во македонските статични медиуми.

3 comments:

Anonymous said...

ајде, ајде, ќе си легнат тие на брашното.. ќе ги тепаме во кондиција :)

tha Casper said...

Наша била таа 100% ;)

Anonymous said...

Од терен гледано, ништо не ја разбрав коментаторката ама бајаги збореше за Каролина... дури на крај го кажа, на изворно македонски, и првиот хит на Каролина - „Мамо пушти ме“ :).