Блекаут

02 December 2006

Текстови за Толкин на македонски јазик

Апропо каузата, на Агора има неколку текстови за Толкин, човекот, неговото дело и филмовите.

2 comments:

.аНТИ said...

Искрено да ти кажам, не гледам дека Толкин е нешто многу креативен автор. Се што видов во филмот е де жа ву, и тоа лоша копија.
Што знам, мене многу ми пречи ова толкиноманија, пошто не гледам креативност во чоекот

Anonymous said...

Анти, ај земи ја книгата на англиски, прочитај ја... ако не ја најдеш кажи, ќе ти ја дадам (мислам дека имам и некоја PDF верзија некаде). Ем ќе уживаш во прекрасен англиски, ем ќе видиш и кога е напишана ;-).

Лоша копија? :)