Блекаут

13 December 2006

Модул за муабет преку блогот

Ако користите некој сервис за директен муабет (instant messaging: ICQ, MSN, Google Talk, Yahoo!) а особено ако користите повеќе од еден, може да ги интегрирате со Мибо (meebo.com). Дополнително, Мибо овозможува пристап преку веб со прескокнување на фајерволите, а најново нешто што го нудат е вградување на модул на чат во веб-сајт.

Имено, од Мибо ми (meebome.com) добивате код кoj може да го вградите во темплејтот (како што сторив јас) и потоа кога сте логирани посетителите може да ви пишуваат преку него. Прилично е практично, а Гуд бајтс му откри и една маана: прикажува кирилица кога пишува газда(рица)та на блогот, ама посетителите се ограничени на латиница.

No comments: