Блекаут

06 June 2006

Прилика за профит со независноста на Црна Гора

Иако би било „правоверно балкански“ да му се силиме на новото дете во маалото (на пример, со правење проблеми околу името, да не имаат претензии кон Скопска Црна Гора), независноста на Црна Гора може да биде и фактор за ќарување на Македонија.

Еве, Србија ги присвои амбасадите на СЦГ, а црногорските службеници треба да ги соберат парталите. Македонија би можела да им понуди на Црногорците користење на услугите на нашите амбасади за конзуларни и визни прашања. Ако може Холандија за Белгија во Скопје, што да не можеме и ние да бидеме аутсорсинг сервис за комшииве. Со легална провизија.

4 comments:

Фројд. said...

ФИРОМ

(Former Yugoslav Republic of Montenegro)

Малку елегично:
... Та не сме саде ние,
та не сме саде тука...

Shepard said...

австрија за шведска..

ГЕНИЈАЛНА ИДЕЈА!!!

БЛОГ-ТАСТИЧНО!

Shepard said...

a што се дешава со јове? згаснат му е блогот..

Shepard said...

ете го јове, воскреснал.