Блекаут

29 June 2006

Преведувачки маратон за помошта на Опен офис

Викендов во просториите на фондацијата Метаморфозис ќе се одржи Преведувачки маратон за локализација на помошта (хелпот) на македонската верзија на Опен офис (mk.openoffice.org).

На маратонот ќе учествуваат волонтери, лингвисти и информатичари, поделени во десет тимови, а организирани од Слободен софтвер Македонија.

Настанот се надоврзува на минатогодишниот Преведувачки маратон, кога беше преведен корисничкиот интерфејс. Потоа експертски тим составен од лектори по македонски јазик и информатичари, како и други стручњаци, изврши лектура и коректура на преводот чија финална верзија ќе биде вградена во Опен офис 2.03.

1 comment:

kr said...

Thank you, this blog has added to my knowledge obat herbal utk asam lambung It's perfect