Блекаут

14 June 2006

Во потрага по извор на цитат од Скарлет Јохансон

Ми се допадна цитатот објавен на Зомбификација пред некое време:
„Луѓето се опседнати со вести за славни личности бидејќи не сакаат да признаат дека во моментов се води војна некаде“ - Скарлет Јохансон
Во постот немаше наведено извор, па си реков да го најдам оригиналот, оти може да послужи во иднина. За жал, употребувајќи преводи на скоро сите клучни зборови, како што би претпоставил дека биле кажани, не успеав да добијам ништо посебно преку Гугл, освен чудната галерија од доделување Златни глобуси од која ја земав сликичката.

1 comment:

Unknown said...

Тоа е мој превод од англиски, на една нејзина изјава од интервјуто со неа објавено во Film Comment, ако не се лажам.