Блекаут

17 June 2006

Студентски протести во Чиле, некои со нудисти

„Прво че да га бије, после че да га кара!“ - е познатата реплика од филмот Неоправдано отсутен со Жан Клод Ван Дам, која стои рамо до „батери Азиз“ од Вистински лаги со Арнолд Шварценегер.

Чилеанските студенти кои протестираат барајќи реформи кон државна интервенција која би обезбедила еднакви услови во високото образование, прво изеле ќутек, а сега шетаат голи по улици (баш се слатки). Чудно како нема повеќе вести за вториот вид на протест, на ББЦ има само од тепањето, а и Гугл имиџис молчи.

No comments: