Блекаут

09 February 2009

Човекот што ќе беше крал - филмот

Го повторувам повикот од постот Човекот што сакаше да биде крал, втор дел (по трагедија, фарса) од времето кога Хунзите одеа по земјава:

На телевизија бездруго по стопати да се емитува репризата на филмот со Шон Конери и Мајкл Кејн, „Човекот што сакаше да биде крал“ (The Man Who Would Be King).

Како дополнителен поттик, инсерт од филмот со сцената кога Дени и Пичи сваќаат дека со експлоатирање на митот за Александар може да ја задобијат довербата на домородното население.

No comments: