Блекаут

10 May 2006

Убавините на аутсорсингот

Кол сентер (Call Center) е одличен краток игран филм во кој се раскажува за аутсорсингот на корисничка поддршка и слично од првиот кон третиот свет.

Интересно е да се видат реакциите на оваа хумористична интерпретација од индиски патриоти во гестбукот.

2 comments:

Unknown said...

Пред да го погледнам клипот, морам да кажам дека Индијците што се викаат John и ми продаваат продукти во 8 саат сабајле ми идат на живци :-)

GoodBytes said...

Многу интересно филмче. Пред некоја година, BBC имаше сличен прилог за call центрите во Индија, само секако со многу посериозен тон.