Блекаут

16 May 2006

Искуството на Мијалче со Мандрива Линукс

Мијалче раскажува за неговото искуство со инсталирање на Мандрива Линукс на неговиот лаптоп:
Но, морам да кажам дека сложеноста, или пак дека Линукс е само за ИТ експерти, што како причина огромен број на луѓе ја спомнуваат за да не имплеменираат Линукс е беспредметна. Мандривата се покажа екстремно лесна, интуитивна и графички едноставна.
...
Причината дека линуксот е сложен го поставувам од една друга страна: колку од луѓето што користат виндоус знаат како да ја подесат конекцијата на Интернет преку ЛАН, или пак да ги најдат каде се привремено зачувани документите. Идејата ми е дека ги учиш работите што ти требаат, а огромен дел не знаеш и во Виндоус, па кога имаш проблем прашуваш или сам го бараш решението.
Исклучително препорачливо четиво. ;-)

No comments: