Блекаут

19 May 2006

Цимер, дека си бе, цимер!

Ова не се пропушта! :-)

Видео-спот од песната „Цимер“ од Пеницилин обезбедена од ВББ, како дополнение на неговиот напис за македонската поп-рок сцена од прва половина на осумдесеттите.

Еве извадок од текстот:
Цимер, дека си бе цимер?
Е арен ли си шо ќе се пофалиш?
Дај до први дваесет илјади,
и не е лошо женска да наместиш!

Цимер, дека си бе цимер?
Дај за вечер позајми фармерки.
Цимер, чир во стомак имам,
зошто јадам урда и пиперки.

Цимер!...

Цимер, да ти се пофалам:
девојче сам фанал, како снег е бело.
Цимер, јас ќе останам во Скопје
и не се враќам повеќе во село!
...
Класика! Легенда! Култ!

No comments: