Блекаут

04 May 2006

Текстот на песната од Ѕвездени патеки: Ентерпрајз

...Та на нааа на-на-на...
...ај кен ду енииитинг...

Еве линк до текстот на песната „Каде што ќе ме однесе срцето“ (Where my heart will take me) од серијата Ѕвездени патеки: Ентерпрајз.


„Ентерпрајз снимен во потера по клингонска фрегата :),
обата маскирани како lenticularis облаци.“ Преземено со дозвола од: Alternative Take.

Бонус линк: хронологија на сите Ѕвездени патеки.

2 comments:

Tome said...

Eве ти и соодветна слика за песната :).

Anonymous said...

по повод песната и Eнтерпрајз ми текнува на една многу позната реплика од Ѕвездени ,,стази".

Клингонците на гости по повод некој мировен договор на Ентерпрајз и на масата ептен добро ќе се залеат, а потоа ќе почнат да зборуваат нешто како:

,,ah nah tah bah...mah, ah tah anh..." итн...и се ваљаат од смеење.

И му текнува на некој од Ѕвезденава флота да ги праша што тоа тие зборат и зошто се смеат. А одговорот беше...: ,,па еве го рецитираме Шекспир во оригинал на клингонски" :))))))