Блекаут

07 March 2008

Е-книги: Драги Михајловски со три нови дела на Интернет

Оваа недела, на порталот за авторски дела објавени под Криејтив комонс, во електронска форма станаа достапни македонските преводи на уште две драми од Вилијам Шекспир,

како и збирката „Раскази од шести кат“ од преведувачот и писател Драги Михајловски.

За него, Алекс Букарски вели:

Откако, неодамна Петре си замина, тој според моите вкусови е несомнено најдобриот раскажувач во македонската современа литература.

No comments: