Блекаут

23 March 2008

Пронајден клипот од „Шовинистичка фарса“

Благодарение на еден непознат читател кој го оставил линкот во коментар на постот „Прво су настале амебе, па Јевреји...“ може да видиме клипче од легендарната претстава „Шовинистичка фарса“ во кој антологиската двојка Предраг Ејдус и Јосиф Татиќ расправаат кој народ бил најстар.
(Ако се спореди оригиналниот текст со оној што го имам запамтено, се гледа дека човечкото помнење е лажливо - сум имал „дупки“ во редоследот.)

No comments: