Блекаут

25 March 2008

Мајмунот испадна попаметен од мене!

Шимпанзото АјумуВо текстот за мозочна гимнастика, Гуд бајтс го постави прашањето:
Ајуму е 7-годишно шимпанзо... Дали можеш да го победиш Ајуму во овој тест на меморијата?
Признавам, вечерта на 24.3.2008 се обидов и освоив помалку поени (6) од мајмунот-Јапонец (8). Како оправдание смислив дека мајмунот е помотивиран, оти тој сепак решава тестови за да си заработи храна, а со победа на тестов јас единствено би си ја нахранил суетата. Пробајте и вие!

No comments: