Блекаут

20 March 2008

Шри Ланка: Сеќавања на Артур Кларк

Артур КларкСмртта на Артур Кларк (1917 - 2008) поттикна многу луѓе, од ентузијастички љубители на научна фантастика, до оние кои знаеле за него, да блогираат свои впечатоци. Од краток поглед, до случајен разговор, многу блогери од Шри Ланка споделуваат пријатни сеќавања за Кларк, кој го сметаат за визионер и футурист. Британскиот писател живеел во Шри Ланка од 1956 година.

(Ова е прв напис што го имам преведено за Глобал војсис на македонски.)

No comments: