Блекаут

24 March 2008

Јапонија: Американскиот енка-пеjач предизвикува возбуди

Џеро, првиот енка-пејач роден во Америка, стана тема на муабет во јапонската блогосфера минатата недела откако го објави својот деби-синг „Умјуки (Океански снег)“. Синглот го освои четвртото место на топ-листата на Орикон, со што постави рекорд и за жанрот енка и за топ-10 листите во однос на деби сингл од овој жанр.

Поздрав до Би и другите љубители на јапонската култура.

No comments: