Блекаут

28 March 2008

Меѓу митот и стравот

ОгледалоДали ви звучи познато оваа ситуација?

„Како нација со долга, но честопати селективна и симплифицирана историска меморија, ние сме во постојана опасност да не влеземе во стапица меѓу митовите на минатото и стравовите од иднината, и ја губиме шансата целосно да ја разбереме сегашноста.“

Цитатот е пренесен од текст на Никос Констандарас од Катимерини, пренесен од Макфакс.

No comments: