Блекаут

17 March 2008

Компирова естетика

Во коментар на постот „Конкурс за најдобра фотографија на компир“, Виолетова вели:

не би се нафатила да бидам во комисија за оценување слики на тема - компир... Puzzled

И мене жирирањето ми личи како голем предизвик, иако очекувам ваква „ограничена“ и прозаична тема да поттикне многу креативни решенија од целиот свет. Оти компирот не е за потценување. На пример, во Бруж наскоро ќе се отвори музеј на компирот, кој во негова пржена форма (македонски: помфрит, англиски: french fries, француски: frites, холандски: frietjes) Белгијците го сметаат за национално јадење

No comments: