Блекаут

07 November 2006

Блокирање на интернет и во Киргистан

На Комуникации има пост за Тринаесетте земји непријатели на интернетот, според Репортери без граници. На списокот не е Киргистан, но веројатно ќе влезе во наредната итерација. Како што веќе извести Веб-сајт на денот во написот за нивниот претседателски веб-сајт:
За жал, ниту сајтовите за вести на руски или на англиски, како ни оние на повидните невладини организации не се достапни за посетители од странство од почетокот на антивладините демонстрации минатата недела.

No comments: