Блекаут

30 November 2006

„Филмски водич за перверзни“ - проекција вечер во Точка

Ме поканија на проекцијата на филмот “Филмски водич за перверзни”, што ќе се одржи во Културниот центар Точка, во четврток (30.11) со почеток во 20 часот. Наратор и водич во филмот е Славој Жижек, а режијата е на Софи Фајнс.
„Филмот е врвна уметност. Тој не ти го дава она по што копнееш - тој ти кажува како да копнееш.“ - Славој Жижек
Мислам дека е фер и поштено да ја споделам информацијата и со пошироката јавност. Со кликнување на сликата се добива поинформативна верзија.

No comments: