Блекаут

20 November 2006

Кога светлата ќе згаснат...

Дали знаете дека ако ставите светилка (сијалица) во устата, потоа нема да може да ја извадите без да ја скршите?
Игор Кобилеански, култниот молдавски режисер, до неодамна студент на универзитетот во Букурешт, има направено филм (cind se stinge lumina / when the lights go out) на темата кој е објавен на Ју тјуб. Одличен метод на културна промоција!

No comments: