Блекаут

16 March 2006

Рејтинг на македонски блогови на Технорати (2)

Нова листа направена врз основа на претходната ранг-листа и податоците што ги нуди самиот Технорати. До секој член на листата додадени се по две ознаки - за качување ↑, симнување ↓, непроменетост ↔ или нов блог ○. Првата е релативна, во однос на позицијата на оваа листа на македонски блогови што ги следам, а втората (во заграда) се однесува на апсолутниот рејтинг на Технорати.
 1. .аНТИблог - 46,942 ↔ (↑)
 2. Букаро - 66,739 ↔ (↑)
 3. Јован - 51,318 ○ (○)
 4. Комуникации - 77,496 ↔ (↑)
  Моби - 77,496 ○ (○)
 5. Панта реи - 100,208 ○ (○)
 6. Веб-сајт на денот - 145,329 ↔ (↑)
 7. Развигор - 154,714 ↔ (↑)
 8. Би - 176,198 ↑ (↑)
 9. Диџеј - 219,657 ↓ (↓)
  M-соулз - 219,657 ○ (○)
 10. Будна правда - 313, 222 ○ (○)
 11. Скопски времиња - 347,472 ↔ (↑)
  Софтвер (МКД) - 347,472 ↔ (↑)
 12. Горан Андреев - 1,137,748 ↔ (↓)
  Доменика ворлд - 1,137,748 ○ (○)
  Другата у ја - 1,137,748 ○ (○)
  Зомбификација - 1,137,748 ○ (○)
  Калина - 1,137,748 ○ (○)
  Макондо - 1,137,748 ○ (○)
  Сваштаријата на Чале - 1,137,748 ○ (○)
  Талент-фри - 1,137,748 ○ (○)
  Фотографик дајери - 1,137,748 ↔ (↓)
Новите членови на листата се додаваат најпосле, и не влијаат на ознаките на рејтингот на присутните од претходно. Повеќето ги најдов преку линкови од Технорати. Како што веќе реков, пријавувањето се врши преку опцијата „клејм блог“ (claim blog). Ако сте пријавени и ве нема во листата, пишете коментар со линк до вашиот блог.

10 comments:

Anonymous said...

Јас сум крив (сум си го избришал технорати кодот).

jovansblog.dobroutro.com

Technorati Rank: 51 318.

Развигор said...

Здраво Јован,
Го надополнив написот со податоците за твојот блог.

Очекувам наредната итерација да биде интересна, кога ќе може да се споредуваат позициите помеѓу вака збогатената листа.

Anonymous said...

Ставив и јас. Мислам дека го уштекав како што треба. Ако сакаш провери, за да знам. Кога сакав да ја ставам сликата на Tecnorati како линк ми вика у Блогерај suspicious code. Поздрав.

Darko156 said...

Како бе можеше од 30 милиони блогови јас и Моби да имаме ист ранк??

Мене овде нешто не ми штима.

:))

Си местел нешто Филип :))

Развигор said...

Чале, го додадов и твојот блог во списокот, ама со рејтинг од вчера, оти имаш ист како овие на 12 место (релативното). Доколку уште се пријават, ќе ги додадам во наредната итерација. Списокот во овој пост е официјално затворен.

Anonymous said...

Darko, se zezash ili ozbilno?:)))

Ako e ozbilno ,togash

ako si da recheme na 50.000 mesto ne znachi deka i navistina si na toa, zatoa shto mozno e da go delish so 1000 blogovi

I dvajcata imame linkovi od 32 (razlicni) sajta i po toa e i rangiranjeto,zatoa i dvajcata delime toa mesto

Pozdrav.

evelyn, please said...

хаааа, ама држам последно место со двата блога!! :)

Anonymous said...

Некако не ми штима листава, ако е правена исклучиво по ренк?

Darko156 said...

Секако дека се шалам бе Моби

Anonymous said...

ок
:)