Блекаут

18 March 2006

Колку повеќе линкаш, толку повеќе те линкаат?

Дали има корелација меѓу позицијата на топ-листата на македонски блогови според Технорати и бројот на линкови до македонски блогови во блогролот?

Покрај името на блогот е бројот на линкови, а во заграда е неговата позиција на листата според технорати.
 1. Диџеј - 68 (9)
  Панта реи - 68 (5)
 2. .аНТИблог - 51 (1)
 3. Горан Андреев - 38 (12)
  Развигор - 38 (7)
 4. Би - 37 (8)
 5. Моби - 32 (4)
 6. Јован - 31 (3)
 7. Комуникации - 30 (4)
 8. Веб-сајт на денот - 27 (6)
 9. Макондо - 24 (12)
 10. Софтвер (МКД) - 23 (11)
 11. Калина - 21 (12)
 12. Букаро - 19 (2)
  Скопски времиња - 19 (11)
 13. Фотографик дајери - 17 (12)
 14. Будна правда - 16 (10)
 15. Доменика ворлд - 15 (12)
  Зомбификација -15 (12)
  Сваштаријата на Чале - 15 (12)
 16. M-соулз - 11 (9)
 17. Другата у ја - 9 (12)
 18. Талент-фри - 0 (12)
Изгледа дека има корелација - во вториот дел од оваа листа има само еден припадник од првиот дел на претходната. Примерокот до душа е прилично мал за да се извлече сеопфатен заклучок, па не може да се процени влијанието на исклучоците.

Рејтингот на Технорати зависи и од линкови во постови. Заклучок: линкувај и ќе ти се врати! :-)

No comments: