Блекаут

09 March 2006

Рејтинг на македонски блогови на Технорати (надополнето)

Еве го рејтингот на македонските блогови кои го користат Технорати, надополнет со информации за уште два-три блога. Како примерок ги искористив оние кои ми се во блогрол:
Другите не се регистрирале за да влезат во ранг-листата, а има постови до нив, еве како изгледа тоа за Ана, на пример. За регистрација треба да се стави код од Технорати во темплејтот, линкот што ја почнува таа операција е „claim blog“.

4 comments:

Anonymous said...

Ne mi e jasen "rejtingov" od tehnocrati. Sto znacat cifrite? broj na poseti, klikovi, ocenki???

Развигор said...

A Technorati Ranking relates to the number of sources that point to a particular weblog relative to other weblogs. The more sources referencing a weblog, the higher the Technorati ranking. To see the Technorati Ranking for your own blog, you need to become a Technorati member and claim your weblog.

GoodBytes said...

Тие блогови кои се хостирани на Blogger не мора да ставаат Technorati код, бидејќи Blogger го пинга (Weblogs, а тој) Technorati со секој пост.

Исто, препорачувам и да се заменат RSS фидовите на Blogger со оние на FeedBurner, бидејќи освен статистика за читаноста преку RSS, FeedBurner има уште една корисна карактеристика: автоматски ги пинга уште 5-10 други сервиси слични на Technorati.

Развигор said...

Значи, и .аНТИ нешто спомена за цифрите (бројките). Тие ја определуваат оддалеченоста од првопласираниот на листата од 30 милиони блогови. Со тоа што дадена позиција може да ја делат повеќе блогови - што се гледа и од листата.