Блекаут

12 January 2013

Како се потпишува „за Аман“ во Карпош

Собирањето потписи за предлогот за законски измени од граѓанската иницијатива Аман е сè уште во тек, рокот е до 30 јануари. На нивниот блог може да видите на кои локации може да дадете поддршка преку потпишување, зависно од општината во која сте регистрирани. На пример, ако сте од општина Карпош, Ѓорче Петров или Сарај, подрачната кацеларија на Државната изборна комисија (ДИК) е во Козле, до ГУЦ...

 Може да кликнете на сликите за поголема верзија. Ова ќе го видите ако го најдете местото. И за таа и за другите општини, може да се послужите со мапа. Преку настанот на Фејсбук активистите од Аман одговараат на сите дополнителни прашања.

Ако одите од Веро, возете накај Козле, па десно. 
Потоа ако влезете во улицата кај што е германска амбасада, вртите во прва лево.
Потоа го наоѓате ГУЦ и жолтата барака на ридот.

На вратата од бараката има известувања. Канцеларијата на ДИК е десно.

Известувањето од ДИК е напишано на рака.

Молба од ДИК на вратата: спремете лична карта или пасош.


Претходни постови за Аман на блогов:

No comments: