Блекаут

24 July 2009

Ние сме мајмуни 2

Како и во претходната епизода од серијалот „Ние сме мајмуни“, идејата и на овој пост не е да разглобува за политика, туку да укаже на блискоста помеѓу луѓето и нивните сродници преку видео клипчиња. Во случајов, се работи за мајмуните макаки.

Прво, во 2007 година во селото Ориса од областа Денканал, Индија, една мајмунка се изборила за местото на дадилка на човечко бебенце.Второ, прилог од Токио, Јапонија од 2008 г., за ресторан што има вработено (со придонеси) мајмуни за келнери, кои се „подобри од некои лоши келнери луѓе“.


No comments: