Блекаут

22 September 2008

Авторитет за Александар Македонски

БувМи се виде интересен фактот што го дознав од мојот Сајтимитер: мојот пост за Александар Македонски во стрипот Алан Форд моментално се појавува на втората страница од пребарувањето на Гугл за клучните зборови Александар Македонски.

Ме израдува што за истиот термин на англиски - Alexander the Great - на трето место е написот од Macedonia FAQ. Не случајно го ставам линкот до тој напис на клучните зборови, колку повеќе линкови водат до него, толку повисок ранг на Гугл ќе има таа страница за нив.

Во тој контекст, да се навратам на тезата дека дигање на свеста кај странците е лек за фијаското за името.

No comments: