Блекаут

30 November 2008

Што бидна со „Куќата на стравот“ или „Замокот“?

Од Зомбификација дознав дека имало пожар во таканаречената „Куќа на стравот“ или како што Жарко ја нарекува „Замокот“. Куќата требаше да служи како ликовна галерија. Дали Сител ја нарекува „собиралиште на наркозависници“ по инерција? Колкава е штетата? Ако треба да се руши опожареното, кој „предузимач“ ќе „омасти брк“?

No comments: