Блекаут

29 November 2008

Првиот (!?) македонски веб-стрип: Светот на Владо

Конечно, еден македонски автор ја користи приликата што ја дава интернет и започна со објавување веб-стрип.

Се работи за уметникот Владо Јаневски чии иронично-автобиографски стрипови, на англиски јазик, може да се најдат на неговиот блог. Досега има објавено неколку каиши, кои ги нарекува „стрип-колумни“ „Во светот на Владо“:

Иако вицот во пола од стриповите зависи од својствата на англискиот јазик (на пр. тоа што името Буш значи „грмушка“), сепак би предложил авторот да објави и македонска верзија.

Воедно би сакал да предложам да се додаде категорија „Стрип“ во официјалната таксономија за постови на Блогерај.

No comments: