Блекаут

09 October 2009

Каде е електронската верзија на енциклопедијата на МАНУ?

По народов кружи муабет дека „процурила“ електронска верзија (ПДФ) на енциклопедијата на МАНУ, па дури и дека може да се купи од пирати на „бувљак“. Во еден пост бугарската пропагандистка Еми пренесе изјава од Љубчо Георгиевски дека ја нашол, а на Фејсбук прочитав и дека наводно Мируше Хоџа споменала нешто на Алфа ТВ во емисијата „Вин-вин“.

Токму заради сомнежите во нејзиниот слаб квалитет исклучително е важно енциклопедијата да се даде на увид на јавноста, а во електронска форма е најефтино и најефикасно. Би било нефер само политичката врхушка во земјава да има пристап до нешто што е платено со парите на сите граѓани. Ако веќе има некои грешки во книгата, тие полесно ќе се пронајдат и исправат ако сите граѓани имаат можност да ја разгледаат, а особено стручните лица од соодветните области.

Ако имате некое дополнително сознание или линк, споделете ги во коментар или пост на вашиот блог.

4 comments:

Дамјан said...

ех ама ја етикетираш Еми па и ти

Развигор said...

Дамјан...

fun fact

Borce Stamov said...

Razvigor podolu linkot na koj moze da se najde enciklpoedijata. Pozdrav

http://www.megaupload.com/?f=TAXV4Z0Y

Anonymous said...

i trebashe malku vreme ama eve ja ;)
http://www.mininova.org/tor/3037957