Блекаут

28 February 2010

Земјотресот во Чиле: повеќе информации

Доколку сакате да проверите дали ваши познати од Чиле се во ред, може да ви користи написов

или преку Твитер на

од каде волонтери ги проверуваат информациите на терен телефонски и сл. и потоа враќаат одговори ако можат.

Повеќе информации за настанот на Глобал војсис онлајн

За споредба, Скопскиот земјотрес од 1963 година имал силина од 6,1.

За разлика од Хаити, Чиле е функционална држава и институциите веднаш по несреќата почнале да си ја работат работата, почнувајќи од претседателката во заминување, која е политичарка со ретка храброст да објави дека е агностик.

Сега низ цел Пацифик има стравувања од цунами, како ова пренесено од Велеснет, за кое дознав преку Пинг.

No comments: