Блекаут

30 August 2009

Утрински весник: „Гугл“ преведува и на македонски

Освен веќе најавените Сител и Нова Македонија, напис во врска со додавањето на македонски јазик на преведувачот на Гугл објави и Утрински весник.

Во него новинарката Миркица Поповиќ прилично сеопфатно ја покрива темата, а меѓу другите има изјава и од познатиот блогер Сеад Џигал.

No comments: